Alla våra förpackningar

Och hur de hjälper dig att hitta rätt

Det här med förpackningar är en historia för sig. Något som man vill ska fungera, utan att man ens behöver fundera på det. Och då helst på ett funktionellt, användarvänligt och gärna miljösmart sätt! Det kan väl avslöjas, för att uppnå detta, har vi ägnat en ansenlig mängd tid på att just fundera över förpackningar. Ja, så slipper du.

Merparten packas i Miniwell

Absoluta merparten av förpackningar som packas på VSB är gjorda av FSC-märkt miniwell. Förpackningen har ett praktiskt fönster i locket där du enkelt ser vilken skruv den innehåller. Fönstret är gjort av cellulosamaterial, vilket gör att hela förpackningen återvinns som wellpapp. Stadig botten gör den lätt att stapla i hyllan utan att någon skruv letar sig ut. Tydlig färgkodning gör det lätt att hitta rätt. Ja, det ser snyggt ut också! Genom att kontinuerligt arbeta med hög fyllnadsgrad har vi kunnat minska på onödig luft i förpackningarna. Som bonus medför detta inte bara positiva effekter i butiken och för kunden. Även miljön mår bättre genom att transporter och materialförbrukning minskas. Våra wellpappförpackningar levereras dessutom ouppvikta (platta), vilket gör att vi får ett stort antal levererade på samma pall. I stort sett all skruv packas hos oss i Brämhult, det gör att vi kan vara flexibla och har möjlighet att säkerställa kvaliteten på våra förpackningar.
1 2 3 4 5 6

Fönster

Enklare än så här kan det inte bli att säkerställa vilken skruv som ligger i kartongen.
Även fönstret är framställt av ett cellulosabaserat material vilket gör att hela förpackningen kan återvinnas som wellpapp.

QR-kod

Genom att enkelt scanna koden på etiketten kommer du till vår hemsida. Där hittar du all tillgänglig information som finns om respektive skruv.

Färgkodad

VSB:s förpackningar och etiketter är färgkodade. Färgkoderna gör det enkelt att snabbt hitta det man söker. Varje färg är kopplad till en specifik produktgrupp, rött hör till spånskruv, grönt till gipsskruv osv.

Tydligare etikett

Med foton och tydlig text på etiketten är det lätt att se vad förpackningen innehåller. Det blir helt enkelt lättare att hitta rätt skruv!

Större text

För att den mest relevanta information på etiketten, som dimension och antal, ska vara så tydlig som möjligt, har dessa fått en större storlek.

Miljöförpackning

Papper är ur miljöhänseende det absolut bästa förpackningsmaterialet. Det framställs av förnyelsebara material och är enkelt att återvinna. Pappersförpackningarnas snabba nedbrytning minskar dessutom nedskräpningen i vår miljö.

Färgkodad förpackning

Så blir det lättare att hitta i hyllan

För att göra det lätt för kunderna att hitta vad de söker, packar vi merparten av all skruv och infästning i färgkodade förpackningar.

Varje färg är kopplad till en specifik produktgrupp. Kodningen gör det enkelt att redan på håll se var någonstans trallskruven, eller kanske spånskiveskruven finns. Trallskruv ligger i gula förpackningar medan spånskiveskruv packas i röda förpackningar osv. På samma sätt följer etiketterna den färgkodade strukturen.

Även Jetting Screws, VSB:s träskruvfamilj, packas i färgkodade förpackningar. Dessa har ett eget grafiskt uttryck som gör dem lätta att särskilja från övrig skruv i hyllan.

Enklare för både kund och personal!  

Vad behöver du veta?

Du hittar allt på etiketten

Etiketten innehåller endast den viktigaste informationen om skruven, det gör att etiketten inte blir rörig och svårläst.

Förutom den mest självklara informationen, som diameter, längd, ytbehandling och antal skruv i förpackningen hittar du även information om vilken bits du ska använda. Du hittar batch- och artikelnummer, men kanske det bästa av allt, du hittar också en QR-kod.

Med hjälp av den har du möjlighet att få all information om varje skruv direkt i mobilen. Du får t.ex. reda på vilket material skruven består av och vilken applikation den är avsedd för. Vilka övriga dimensioner vi har av skruven, och om du så vill, även produktdatablad, prestandadeklaration, säkerhetsdatablad, byggvarudeklaration, typgodkännande, miljövarudeklaration osv. I vissa fall även en instruktionsfilm som visar hur du gör och vad som är viktigt att tänka på vid användande av produkten. Bra, eller hur!

FÖRPACKNING I ÅTERVUNNEN PLAST

Till vårt utvändiga bassortiment

Till vissa artiklar av vårt utvändiga sortiment har vi tagit fram en förpackning i plast. Förpackningen är vädertålig och designad för att motverka den kondens som kan uppstå i plastförpackningar, små hål i botten gör att luft kan cirkulera och eventuell fukt torkar ut. Det transparenta locket gör det lätt att se vilken skruv förpackningen innehåller.

För att minska miljöpåverkan förpackningen ger, tillverkas den av 70 % återvunnen plast. Även plastförpackningarna är utrymmesoptimerade, med hög fyllnadsgrad för att minimera luft i förpackningen. En fiffig grej är att dessa förpackningar, liksom miniwellen, levereras platta till vårt lager och reses upp först i packmaskinen. Vi slipper på så sätt transportera luft på våra vägar.

<br />I bygglådan samsas våra förpackningar


I bygglådan samsas våra förpackningar

VSB:s förpackningar är måttanpassade för att fungera tillsammans, inte bara i butikshyllan, utan också i vår förvaringsväska. Med hjälp av Bygglådan får du översikt och ordning på ditt produktsortiment. Du spar tid och minskar samtidigt på onödig irritation!

Läs mer

Förpackning för proffs

Förbättrad öppningsfunktion på våra storlådor.

Vår praktiska storlåda med bekvämt bärhandtag har fått ny design som gör den lättare att öppna. Även denna förpackning har optimerats storleksmässigt och är om möjligt än behändigare att bära med sig!

Plasthink

När du skruvar en stor mängd skruv.

Vi har även en plasthink, praktisk när du ska skruva mycket skruv som t.ex. trall. I vår hink hittar du förutom trallskruv, vissa artiklar av utvändig Jetting Screws, farmarskruv, beslagskruv och gipsskruv.

Hinken är finfin att använda som refillförpackning!

 
läs mer

Lättare uppackning

Enkel uppackning med våra moderlådor.

Skruvförpackningarna packas och skickas från VSB i så kallade moderlådor som skyddar kartongerna under transporten. Moderlådorna är märkta med en specifik etikett med unik EAN-kod samt respektive moderlådas totala mängd skruv.

  • Informationsmaterial

    Här beställer du det informationsmaterial du är intresserad av. De levereras per post inom kort.