Hållbart och hög kvalitet

på alla plan

Fokus på VSB:s verksamhet är att ta fram skruv och infästning med marknadens högsta kvalitet. Vi vänder oss framför allt till professionella användare. Som sådan och som återförsäljare i byggbranschen vet du så klart att man även måste ta ställning till så mycket mer än det mest självklara – att man får en bra skruv med jämn och hög kvalitet.

 

 

 

MED FOKUS PÅ VÅR MILJÖ

En viktig aspekt är att kunna känna sig trygg i alla frågor som rör hållbarhet och miljö. Inte minst vill vi själva känna att vi gör så mycket vi kan för att minska vår miljöbelastning. På VSB pågår därför ett kontinuerligt miljöarbete. Dels genom att vi förstås följer de miljölagar och förordningar som företaget berörs av men också genom att själva ta vårt miljöarbete ett steg längre. Att ha en väl utarbetad miljöpolicy är en bra start.
Genom att i möjligaste mån välja förpackningar som lämnar så litet klimatavtryck som möjligt kommer man en bit på vägen. Men hur vet man vilket
förpackningsmaterial som är bäst med tanke på vår miljö? Vi ställde frågan till SP, numera RISE, som lät göra en livscykelanalys. De jämförde vilken av våra två förpackningar som var mest miljövänlig, den i wellpapp eller den gjord till 70 % av återvunnen plast. Det visade sig att pappförpackningens miljöbelastning (trots plastförpackningens återvunna material) blev mycket lägre. Det gör att vi idag packar absoluta merparten av all skruv på VSB, i vår miniwellkartong. Sa vi förresten att miniwellen är FSC-märkt? Vill du veta mer om vårt miljöarbete hittar du information om det här och om våra förpackningar här.

ATT VARA SOCIALT HÅLLBARA

Hållbarhet handlar inte bara om våra skogar och hav. Lika viktigt är att ha ett mänskligt och inkännande förhållningssätt till kollegor och medarbetare. På VSB arbetar flera personer som annars hade haft svårt att komma ut på arbetsmarknaden på grund av funktionsnedsättning. Det är människor som genom Borås Stad matchats utifrån sina egna förutsättningar till rätt jobb. Hos oss på VSB fyller de en viktig funktion på vår packavdelning och tillsammans levererar vi skruv till våra kunder. Vi tror att vi genom att jobba tillsammans bidrar till att rasera fördomar och öka vår kunskap om personer med bland annat funktionsnedsättning.

HÖG KVALITET PÅ ARTIKELHANTERING

HÖG KVALITET PÅ ARTIKELHANTERING

2019 blev vi utnämna till årets Finfoleverantör, ett bevis på att arbetet vi lagt på vårt nya PIM-system har slagit väl ut. Systemet ger bättre överblick och kontroll, bland annat över teknisk information till respektive produkt och underlättar distribution av information ut till olika kanaler som till exempel till Finfo och Vilma.

SNABBA LEVERANSER UTAN RESTORDER

Restorder – ett ganska trist ord eller hur! Att behöva lägga tid på restorder och beställningar som inte kommer fram är frustrerande. För oss, men framför allt för våra kunder. Därför har vi sett till att vårt lager alltid ska vara välfyllt, till bristningsgränsen. Glädjande nog har vi har ett restordertal som är så lågt att det är knappt mätbart. Eller som vi brukar säga, allt måste fungera även i den grå vardagen!

Även i den grå vardagen måste allt fungera!

 

 

 

  • Informationsmaterial

    Här beställer du det informationsmaterial du är intresserad av. De levereras per post inom kort.